poniedziałek, 9 grudnia 2013

Tilapia w bukiecie owocowo-warzywnym

Ciekawe połączenie owocowo-warzywne, które podkreśli smak grillowanej tilapii. Podawać z pieczywem czosnkowym.


1 kg filetów z tilapii
3 pomidory
2 białe cebule
1 kiść winogron
2 jabłka
½ cytryny
oliwa z oliwek
pieprz biały mielony
sól

Rybę umyć i osuszyć. Oprószyć z obu stron pieprzem/ solą i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10-15 minut.

Jabłka i pomidory pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Winogrona pozostawić w całości. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w plastry.

Przygotować kilka kawałków folii aluminiowej (adekwatnie do ilości filetów). Ich powierzchnię skropić oliwą. Na każdej folii ułożyć fileta i obłożyć go przygotowanymi warzywami i owocami. Zawinąć szczelnie i umieścić na rozgrzanym grillu. Opiekać ok. 30-35 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz