Ciekawe połączenie owocowo-warzywne, które podkreśli smak
grillowanej tilapii. Podawać z pieczywem czosnkowym.
1 kg filetów z tilapii
3 pomidory
2 białe cebule
1 kiść winogron
2 jabłka
½ cytryny
oliwa z oliwek
pieprz biały mielony
sól
Rybę umyć i osuszyć. Oprószyć z obu stron pieprzem/ solą i
skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10-15 minut.
Jabłka i pomidory pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Winogrona
pozostawić w całości. Cebulę obrać, przekroić na pół i
pokroić w plastry.
Przygotować kilka kawałków folii aluminiowej (adekwatnie do ilości
filetów). Ich powierzchnię skropić oliwą. Na każdej folii ułożyć
fileta i obłożyć go przygotowanymi warzywami i owocami. Zawinąć
szczelnie i umieścić na rozgrzanym grillu. Opiekać ok. 30-35
minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz