poniedziałek, 9 grudnia 2013

Polędwiczki wieprzowe w musztardowej glazurze


Przepis dla entuzjastów pikantnych smaków. Podawać z grillowanymi ziemniakami i surówką ze świeżych warzyw.

1 kg polędwiczek wieprzowych
4 łyżki musztardy sarepskiej
4 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki koniaku
pieprz czarny mielony
sól

Polędwiczki umyć i osuszyć. Całą powierzchnię polędwiczek delikatnie ponakłuwać.

Przygotować marynatę: musztardę wymieszać z koniakiem, sokiem z cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić pieprzem i solą według uznania.

Mięso natrzeć marynatą i pozostawić na 1 godzinę.

Gotową polędwiczkę położyć na grillu na ok. 30-35 minut, obracając ją od czasu do czasu,

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz